Jag tänkte göra kalops på en enkel köttbit. Jag tog det som låg närmast i frysen. När jag tinat biten och började skära i den insåg jag att jag hittat den finaste biten på kon – innanlåret! Men då var det redan för sent. Nu skäms jag lite för att jag gjort kalops på fint innanlår, men gjort är gjort… Jennie på Sörgårdens Butik & Slakteri såg lite chockad ut när jag berättade om mitt lilla misstag. Nästa gång lovar jag att titta bättre och hedra de fina köttbitarna mer. Men nu till något som man inte kan göra fel – Ruts inlagda gurka. Den är underbart enkel att göra och väldigt god – och passar utmärkt till kött, t ex kalops 🙂 När gurkan är slut kan man skiva i en ny, lagen håller sig länge!
Ruts inlagda gurka
(1-2-3-lag)
1 dl ättika (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
Koka upp lagen och låt svalna.
1 gurka skivas tunt och läggs i en burk, häll över den kalla lagen och låt stå någon timme innan servering. Klart!
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!